Gyászfolyamat kísérése

Az elakadt gyászfolyamatot leginkább a család érzékeli. A gyászoló, az esetek többségében nem lát rá saját elakadására. Fontos, hogy ilyen esetben segítsük a gyászolót abban, hogy szakember segítségével minél előbb egészséges mederbe terelődjön a gyászfolyamat.

Veszteség, gyász

A halál ténye mindig fájdalmasan érint bennünk. Különösen igaz ez akkor, amikor egy közvetlen hozzátartozónkat veszítjük el. A megélt fájdalom nem attól függ, hogy az elhunyt hány éves volt. Hanem attól, hogy szerettük. Hogy hozzánk tartozott. Része volt az életünknek. És most ennek vége. „Elment”. Nem látjuk már, nem beszélgethetünk vele, nem érinthetjük soha többé.

Gyász

Mindez a haláleset megtörténtekor hihetetlenül hangzik. Lehetetlennek tűnik. Aztán elindulunk ezen az úton, mert nincs más lehetőségünk. Veszteség ért bennünket. Az élet soha nem lesz már olyan, mint ezelőtt volt. A volt belekerül a van-ba. A veszteség mindig is része marad az életünknek ezután. Csak az élet lassan felülírja ezt a fájdalmat: a mindennapok megélésével, a megjelenő feladatokkal, új fájdalmakkal, a megjelenő új örömökkel, és az élet élni akarásával.

Ide megérkezni, az életet egy haláleset után újraértelmezni nem sikerül egyik napról a másikra. Egy folyamat eredménye. Ebben a folyamatban különféle szakaszokon megyünk keresztül. A Kübler-Ross féle modell szerint a tagadás, a düh, az alku, a depresszió és az elfogadás állomásain át. Mindegyik érzésnek van létjogosultsága. Mindegyik érzésben benne vagyunk egy ideig, néha több is egyidejűleg van jelen.

Fontos tudnunk, hogy ez egy természetes folyamat. Egyénenként változó, hogy meddig tart. „Egészséges gyász” esetén nagyjából 1 évről beszélünk.

Segítő kísérésre akkor van szükség, ha :

 

Megrekedt gyászfolyamatot leginkább a család érzékeli. A gyászoló, az esetek többségében nem lát rá saját elakadására. Fontos, hogy ilyen esetben segítsük a gyászolót abban, hogy szakember segítségével minél előbb egészséges mederbe terelődjön a gyászfolyamat.

Árak

12 000 Ft / óra / alkalom
(Az első beszélgetés többnyire túl nyúlik az 1 órán)
3 alkalmas bérlet: 33 000 Ft (1 órás beszélgetések)
5 alkalmas bérlet: 50 000 Ft (1 órás beszélgetések)

Ha ezek közül bármelyiket tapasztalod magadon, tvagy a hozzátartozódon tudok segíteni, keress bizalommal!

Telefon:

+36 30 335 76 89